Загадковий злочин на Херсонщині поліція «розгадала» швидко

2 года назад 0

У селі Нова Збур’ївка на Херсонщині 63-річна пенсіонерка запросила в гості сусідку, накривши стіл у літній кухні. Там жінки випили по кілька чарок, і за теревенями засиділися допізна. Аби гостя не блукала посеред ночі темними вулицями, господиня поклала її спати у тій-таки літній кухні, а сама пішла в хату. Вранці вона товаришку збудила, але при цьому виявила, що з приміщення зник дорогий гідрофор – апарат для підкачки води. При цьому гостя клялася й божилася, що апарат не чіпала, і всю ніч нікуди не виходила. Сторонніх у дворі також ніхто не бачив.

Пенсіонерка зрозуміла, що сама цю загадку розгадати не зможе, й заявила про крадіжку до відділення поліції у Голій Пристані. Тамтешні оперативники прибули в Нову Збур’ївку, і перш за все заглянули до місцевого пункту прийому брухту – адже знали, куди найчастіше злодії тягнуть крадений метал. Там вони й знайшли зниклий гідрофор. А за описом прийомщика визначили особу продавця «брухту». І яким же було здивування потерпілої, коли та впізнала у ньому…чоловіка своєї подруги!

Злочинець зізнався: уночі ходив забирати дружину з гостей. Але так і не зміг її добудитися, бо випитий алкоголь спрацював, як потужне снодійне. Тож повернувся додому, але прихопив із собою чужий гідрофор, аби «недарма ноги бити». Та вже наступного дня після скоєння крадіжки поліцейські його викрили, й привласнення чужого на користь не пішло. Звісно, за дрібну крадіжку винуватця суд навряд чи відправить до виправної колонії, але в селі всі знають, «хто чим дихає». І репутацію він набуде відповідну.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.