«Замішані непрості люди»: на Херсонщині селяни зберуться  через ДТП з дитиною

2 года назад 0

Термінову сходку організовують жителі с. Приморське та Круглозерка на Голопристанщині. Заплановано її на вівторок. Оголошення з’явилося в соцмережах. Люди пишуть – збираються, щоб не дати замовчати злочин. Йдеться про ДТП, в якій постраждала дитина. Вчора, у суботу, близько 14.30 на дорозі між с. Залізний Порт та Приморське «Рено Кенго» збив 12-річного велосипедиста. Хлопчик — з Приморського, повертався додому із сусіднього села. Потерпілий отримав тяжкі травми, і зараз у комі, в реанімації дитячої обласної лікарні. Про те, що Євген потрапив у ДТП його батьки дізналися не одразу, а вже коли сина госпіталізували. Зате на місці аварії встиг побувати один із місцевих фермерів, який має впливові зв’язки у силових структурах. Селяни говорять, що за кермом був працівник його господарства, чи-то охоронець, чи-то водій. Поліція чоловіка не затримувала.

У відділі комунікації ГУНП в Херсонській області розповіли, що за фактом ДТП, в якій постраждала дитина, відкрили кримінальне провадження. 32-річний водій зараз не в статусі підозрюваного, бо слідству про свідків аварії нічого невідомо. Є лишень версія кермувальника. Той запевняє, що юний велосипедист їхав по центру дороги, а він сам автівкою хотів об’їхати. Натомість у цей момент хлопчик зробив маневр, через що, мовляв, і сталося зіткнення. У поліції запевняють, вже відомо — кермувальник, який вчора збив дитину, точно був неп’яний. Чи є запис із відеореєстратора «Рено Кенго», не повідомляється.

Односельці родини потерпілого не вірять, що все було так, як говорять правоохоронці. Адже дорога, на якій все сталося, завжди порожня, нею їздять вкрай рідко. І оминути велосипедиста там неважко. Чому водій допустив наїзд? Люди підозрюють, що у справі можуть змістити акценти, звинувативши хлопчика, який через тяжкий стан не може давати свідчення. На зборах з щодо розслідування ДТП селяни хочуть бачити голову територіальної громади та представників поліції, бажано з керівництва.

Марина САВЧЕНКО.