Злочинця на Херсонщині видав його ж одяг

3 года назад 0

Мешканка Каховки почула з двору свого будинку на вулиці Соборності якийсь підозрілий шум. І виглянувши у вікно, помітила якогось незнайомця, котрий тинявся її обійстям. Вона відкрила двері, аби запитати, що тут робить непроханий гість. А той, щойно побачивши господарку, дременув, перестрибнувши через огорожу із якимось пакунком. Оглянувши подвір’я, жінка побачила відкриті двері гаражу. Звідти зникли інструменти, автозапчастини та стартер від машини, тому городянка зрозуміла, що в її володіннях побував крадій. І одразу ж викликала співробітників відділення № 1 Каховського відділу Національної поліції.

Прибулим оперативникам жінка докладно описала, в чому був одягнений злочинець (рис його обличчя вона в сутінках не роздивилася). Та цього вистачило: за описом поліцейські одразу ж впізнали 41-річного місцевого жителя. Той нещодавно звільнився з виправної колонії, де «сидів» за крадіжки й зберігання наркотиків, і всюди з’являвся в одних і тих самих джинсах і куртці, оскільки на оновлення гардеробу грошей не мав. За ними його й «вирахували».

Як з’ясувалося, до підозрюваного приїхав у гості приятель, а почастувати його не було чим. От чоловік і заліз до чужого двору, викравши там запчастини й інструмент, що їх потім здав у ломбард. Виручку приятелі пропили, всмак погулявши. А потім настало похмілля разом із появою правоохоронців. У скоєнні злочину любитель гарно приймати гостей зізнався, частину краденого вилучили. Тож після недовгого перебування на волі його знову чекає «далека дорога до казенного дому».

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.