ЗСУ німецькими РСЗВ MARS II обстріляли позиції окупантів на Херсонщині

2 года назад 0

Перше бойове застосування німецьких РСЗВ MARS II в Україні потрапило на відео.

Відеокадри було зроблено випадковими очевидцями пусків ракет, як стверджується, у напрямку Херсонської області. На відеокадрах можна побачити відстріл 12 ракет, тобто повного боєкомплекту німецької пускової установки, аналогічної американським РСЗВ M270 MLRS.

На представлених відеокадрах можна побачити момент завдання 12 ракетних ударів німецькою пусковою установкою. Про те, що мова йде саме про німецьку пускову установку, говорить висока щільність ракет, що випускаються, а також невеликий період (на відміну від РСЗВ Himars, пуски можуть здійснюватися з частотою 1 раз на 3 секунди). На сьогоднішній день, якщо брати до уваги інформацію автора опублікованого відео, це, мабуть, перша примітка РСЗВ MARS II після постачання на озброєння ЗСУ.

На сьогоднішній день на озброєнні ЗСУ знаходиться 6 пускових установок M270 MLRS та 3 пускових установки MARS II, що рівноцінно 18 пусковим установкам РСЗВ Himars. У той же час, раніше не передбачалося, що подібні системи працюють на Херсонському напрямі, що не виключає ймовірності того, що ЗСУ стягнули це озброєння в регіон.