ЗСУ вдарили авіабомбами JDAM по росіянах на півдні

4 месяца назад 0

У країнські військові  завдали ударів високоточними авіабомбами JDAM по складах та військовій техніці російських окупантів. Відео розлетілося по соцмережах. Наприкінці відео наголошено, що бойову роботу провели бійці 140 окремого розвідувального батальйону морської піхоти.

Що відомо? За даними OSINT-каналів, епізод стався на південному напрямку фронту, а саме у селі Абрикосівка Херсонської області.

На відео видно, як українські військові завдають ударів по тилових складах забезпечення ЗС РФ високоточними авіабомбами JDAM, комбінуючи удари з реактивними снарядами GMLRS – останні використовуються у системах HIMARS.

Український Генштаб на вечір 22 грудня прозвітував про роботу авіації: вона завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників.

У ролик потрапили і три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34, про збиття яких повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук і підтвердив президент України Володимир Зеленський.

Військові написали, що летіли перехоплювати українські авіабомби.
Що було раніше? Минулої доби російські загарбники йшли в атаку на шести напрямках, найгарячіше – біля Авдіївки, яку ворог намагається безуспішно оточити, всього за добу відбулось 75 бойових зіткнень.

Про таке  у тексті ранкового оперативного зведення Генштабу ЗСУ.В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на невдачі, ворог не відмовився від наміру вибити наші підрозділи із займаних позицій та здійснив 17 безуспішних штурмових дій. Отримав гідну відсіч та із втратами відступив. Наші захисники ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника. Загалом ЗСУ розширюють плацдарм на Херсонському напрямку

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Також, протиповітряною обороною знищено 3 винищувача-бомбардувальника Су-34. Підрозділи ракетних військ уразили 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 склади боєприпасів та 2 пункти управління противника.