ЗСУ уразили два човни, які ворог готував для маневрування ДРГ у дельті Дніпра

1 год назад 0

Ракетно-артилерійські підрозділи та авіація Сил оборони України минулої доби виконали понад 60 вогневих завдань у відповідь на обстріли ворогом мирних населених пунктів. Серед іншого уражені два човни, які ворог готував для маневрування ДРГ у дельті Дніпра.
Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає .

«Ситуація залишається досить складною, але стабільно контролюється Силами оборони. Якщо протягом минулої доби ворог понад 55 разів обстрілював мирні населені пункти, то наші ракетно-артилерійські підрозділи і авіація виконали у відповідь понад 60 вогневих завдань. Є відповідні результати, є влучання в пункти збереження боєприпасів у Каховці, пально-мастильних матеріалів у Олешках, є знищення ворогом блокпосту на Лівобережжі, є також влучання з ураженням і пошкодженням великокаліберної артилерії ворога – це понад 5 одиниць, дані уточняються, і три одиниці автомобільної техніки. Також уражено 2 човни, які ворог продовжує готувати для маневрування диверсійно-розвідувальних груп в дельті Дніпра», — поінформувала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що ворог здебільшого займається імітацією активної діяльності, продовжує терористичні обстріли мирного населення. Речниця також запевнила, що розгортання сил противника, які б рушили в бік Херсонщини, не спостерігається. Водночас є певне скупчення військ на Запорізькому напрямку — ситуація там знаходиться в зоні пильної уваги Сил оборони, сказала Гуменюк.
Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року до 12 лютого 2023 року ліквідували близько 137 тисяч 780 російських загарбників, з них лише за минулу добу — 900 осіб. Також захисники України знищили 3 280 російських танків (+13 одиниць), бойових броньованих машин ? 6 488 (+14), артилерійських систем – 2 287 (+17), РСЗВ – 465 (+2), літаків – 296 (+1) та іншу техніку.