12,5 мільйонів компенсації отримали херсонські аграрії

6 лет назад 0

В Херсонській області триває реалізація Урядової програми підтримки аграріїв за напрямком компенсації вартості придбаної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

128 сільськогосподарських підприємств Херсонської області отримали таку компенсацію у сумі 12,5 млн гривень за придбані 200 одиниць сільгосптехніки та обладнання, повідомили в ОДА.

Підтримка надається для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Розмір компенсації вартості у 2018 році становить 25%, фермерським господарствам держава додатково надає компенсацію в розмірі 15%.

Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних до 1 грудня, подаються до 5 грудня. Заявки для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних з 1 грудня, подаються до 1 березня наступного року.

У 2017 році за цією програмою 74 херсонських підприємства придбали 124 одиниці техніки та обладнання в рамках програми і отримали відшкодування на суму 9,7 млн грн. – це шостий результат по Україні.