Аграрії області придбали з аукціонів 49 земельних ділянок

6 лет назад 0

Лише за перший рік користування земельними ділянками, права оренди на які були придбані з аукціонів, аграрії сплатили до місцевих бюджетів Херсонщини понад 2,7 млн. грн. орендної плати. Про це повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ГУ обласного Держгеокадастру.

У липні на торгах, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, реалізували права оренди на 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 173,8 га на території 3 районів. Зокрема, в Генічеському районі в оренду передали 4 ділянки загальною площею понад 84,5 га, у Скадовському – 2 земельні масиви загальною площею 81,4 га, у Каховському – 1 ділянку площею 7,8 га.

Середня відсоткова ставка за результатами торгів склала 12,33%. Розмір річної орендної плати зріс до 397,7 тис. грн. – майже на 229,8 тис. грн. більше від стартового.

В цілому упродовж 7 місяців поточного року аграрії придбали з аукціонів 49 земельних ділянок загальною площею понад 2,6 тис. га у 12 районах області: Великоолександрівському (6), Верхньорогачицькому (1), Генічеському (11), Голопристанському (1), Горностаївському (1), Іванівському (5), Каховському (6), Каланчацькому (1), Нововоронцовському (2), Новотроїцькому (4), Скадовському (5) та Олешківському (6).

До місцевих бюджетів лише за перший рік користування земельними ділянками надійшло понад 2,7 млн. грн. орендної плати, що більш ніж на 1 млн. грн. перевищує стартовий розмір. Розмір орендної плати в середньому по області підвищився з 8 до 20,65 % від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.