Андрій Євстратов: Генічеське медучилище продовжує функціонувати в новому статусі у звичайному режимі

4 года назад 0

Голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов, з колегою — депутатом Херсонської обласної ради Галиною Толубець, відвідали Херсонський державний університет.

— З головою Херсонської обласної ради Владиславом Мангером та ректором ХДУ Олександром Співаковським обговорили питання подальшої діяльності Генічеського медичного училища, яке нещодавно увійшло до складу університету у статусі відокремленого структурного підрозділу.

Останнім часом ходить багато чуток стосовно подальшої долі нашого училища, пов'язаних з прийняттям розпорядження Кабінету Міністрів України щодо питання управління окремими категоріями закладів освіти державної форми власності, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки, відповідно до якого, начебто, Генічеське медучилище буде повернуто у власність і управління Херсонської обласної ради.

А деякі публічні діячі на цьому фоні почали розповсюджувати необґрунтовані домисли і чутки, що медичне училище може навіть припинити своє існування. Доповідаю: за результатами спільної наради встановлено, що дія вищезазначеного розпорядження не розповсюджується на наш учбовий заклад і він продовжує функціонувати далі в новому статусі і в звичайному режимі.

Більше того, прийнято рішення щодо розвитку нашого закладу і заплановано заходи по відкриттю декількох нових спеціальностей, що дасть змогу розширити можливості училища. Також з метою недопущення у подальшому збоїв з фінансуванням училища, яке призвело до проблеми опалення закладу на початку року, з обласним департаментом фінансів відрегулювали питання налагодження фінансування навчального закладу.

За загальними результатами проведеної роботи можна зробити висновок, що нормальне функціонування училища сьогодні, як і раніше, залежить від правильних і скоординованих дій його керівництва, — доповів Андрій Євстратов.

Джерело — "Херсонці"