Армія РФ 5 грудня атакувала гуманітарний центр. Директор БФ розповів, яку допомогу врятували

5 месяцев назад 0

У День волонтера, 5 грудня, російські окупанти завдали удар по гуманітарному штабу Херсонського ХАБу, який створив благодійний фонд “Я-Херсон”. Більшість допомоги було знищено, але деяку вдалося врятувати.

Детальніше про це в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповів виконавчий директор БФ "Я-Херсон" Сергій Мукоріз.

За його словами, після пожежі в гуманітарному центрі вдалося врятувати легкі ремонтні комплекти, ОСБ-плити, плівку. Їх знову будуть видавати, щоб люди могли забивати вікна, двері, дахи після обстрілів.

Також вдалося врятувати газові обігрівачі, які зараз теж роздають.

“Зараз ми все підраховуємо. Складаємо акти, щоб зрозуміти, що ми втратили, яку кількість і об'єм допомоги”.

Сергій Мукоріз говорить, що Херсонський ХАБ не був просто місцем видачі гуманітарної допомоги. Там проводилася системна робота цілої команди: 

“Ми збирали гуманітарну допомогу з-за кордону, з України, інші фонди нам передавали. І ми надавали її на системному рівні. Тобто будь-хто міг прийти й отримати її безпосередньо в день звернення”.

Директор благодійного фонду розповідає, що в гуманітарному центрі сім’ї з дітьми, маломобільні люди, люди з інвалідністю, літні люди могли звернутися будь-коли й отримати необхідне. 

Раніше в. о. голови організації Червоного Хреста в Херсоні Наталя Шатілова в ефірі “Вгору” розповідала, що в місті скорочуються програми з гуманітарної допомоги. Наприклад, вісьмома тисячами продуктових наборів неможливо нагодувати 70 тисяч людей у місті.

Про гуманітарну ситуацію в місті говорили й з заступником начальника ХМВА Антоном Єфановим.