Армія РФ обстріляла Херсонську громаду. Є поранені й загиблий»/>

5 месяцев назад 0

Удень, 11 грудня, упродовж кількох годин військові РФ обстрілювали Херсонську громаду. Унаслідок цього дістала поранень жінка, двоє чоловіків і один чоловік загинув.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Як зазначається, в одному з приміських селищ снаряд влучив у літню кухню. З-під завалів рятувальники дістали поранену жінку, яку передали медикам та деблокували тіло загиблого чоловіка.

Також у Херсоні через російську атаку поранення отримали двоє чоловіків. 

Як повідомив голова ОВА Олександр Прокудін, загалом поранені четверо людей. В Антонівці під завалами будинку загинув 69-річний місцевий житель. До лікарні доставили 59-річного пораненого чоловіка.  У Херсоні тяжкі травми отримав 24-річний чоловік. В нього діагностували поранення щелепи, грудної клітини та ніг. Лікарі борються за життя потерпілого. Також у місті поранення отримав 34-річний херсонець. Зараз він у медзакладі.

За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування в кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Раніше ОВА повідомила, що війська РФ 11 грудня поцілили по адміністративній будівлі в Дніпровському районі Херсона. Працівники не отримали поранень. 

За 10 грудня російські війська 12 разів обстріляли Херсонську громаду, випустивши 50 снарядів. Ураження зафіксували в Херсоні, Садовому, Придніпровському та Антонівці. По Херсону випустили 11 снарядів.