Аудитори виявили мільйонні порушення в управлінні капітального будівництва Херсонської міськради: матеріали передали правоохоронцям 

2 года назад 0

Аудитори Держаудитслужби виявили численні порушення в управлінні капітального будівництва Херсонської міськради. Про це повідомляє прес-служба відомства. За результатами перевірки було встановлено порушень на майже 3,7, млн гривень. 

Зокрема, виявлено завищення обсягів та вартості виконаних будівельних робіт, безпідставне проведення виплати коштів міського бюджету на загальну суму 2,9 млн грн. До того ж УКБ було включено до розрахунків завищені видатки з оплати праці на 2018-2021 роки на загальну суму майже 750 тисяч гривень

Для прикладу чиновники завищили вартість реконструкції школи №26 в Комишанах на 1,75 млн гривень. В управлінні капбудівництва примудрилися навіть “наварити” бюджетні кошти під час благоустрою в сквері Дениса Лошкарьова – на майже 70 тисяч гривень. 

На підставі встановлених аудиторами зайвих виплат бюджетних коштів, унаслідок завищення обсягу і вартості виконаних будівельно-монтажних робіт,  встановлено завищення нарахованої суми витрат на утримання служби замовника на суму 56,6 тис. грн.

Також УКБ на стадії складання бюджетних запитів визначено недостовірні обсяги бюджетних показників, у зв’язку з включенням до розрахунків завищених видатків з оплати праці. Таким чином, надміру затверджено асигнування із міського бюджету на загальну суму 749,4 тис. грн, які профінансовано в повному обсязі.

Крім того, фахівці встановили, що тендерним комітетом УКБ, усупереч вимогам Закону «Про публічні закупівлі», не було відхилено пропозиції учасників чотирьох процедур, що не відповідали кваліфікаційним критеріям, встановленим тендерною документацією та укладено з ними договори на загальну суму понад 76,3 млн грн.

За результатами ревізії до Управління капітального будівництва Херсонської міської ради направлені вимоги по усуненню виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності. Керівнику Управління направлені вимоги по усуненню виявлених порушень та притягненню винних осіб до відповідальності. Матеріали ревізії надано правоохоронному органу.