Батьків штрафуватимуть за прогули дітей

5 лет назад 0

Батьків школярів будуть штрафувати за прогули дітей. Штраф сягатиме від 850 до 1700 гривень.

"За відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих причин або без поважних причин, навчальний заклад невідкладно зобов'язаний надати інформацію службі у справах дітей, а ті в разі необхідності – повідомити поліцію", — йдеться в постанові Кабінету міністрів № 684, повыдомляє Gazeta.ua

Поважною причиною відсутності дитини в школі є хвороба, відпочинок з батьками або інші сімейні обставини. Один із батьків зобов'язаний повідомити шкільну установу про те, що дитина буде відсутня, і надати письмову заяву.

"Якщо дитина не відвідувала уроки з причини хвороби і зверталася до лікаря, то доказом поважної причини може стати медична довідка. Якщо ж такої немає, то потрібна заява від батька або матері про те, що у відповідний період дитина перебувала вдома під їхнім наглядом. Якщо ж дитина систематично пропускає заняття без поважної причини, а навчальний заклад не має інформації про те, де вона перебуває, то за законом батьків можна притягнути до адміністративної відповідальності", — йдеться у повідомленні.