«Батьківщина» вимагає повернути стадіон «Старт» херсонській громаді

6 лет назад 0

Херсонська «Батьківщина» вимагає від місцевої влади докласти усіх зусиль, аби стадіон «Старт» став об’єктом комунальної власності і належав херсонській громаді. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат України Юрій Одарченко, депутати Херсонської міської ради Станіслав Трошин та Дмитро Ільченко.

«У квітні цього року закінчилась судова тяганина із визнанням Херсонського бавовняного комбінату банкрутом, і наразі починається процедура його ліквідації. Наразі стало відомо, що стадіон «Старт» збираються продати та навіть вже оцінили його вартість. Ми вважаємо, що стадіон повинен стати комунальною власністю й слугувати на благо херсонцям, а не приватним забудовникам» , — сказав Юрій Одарченко.

Парламентар нагадав, що згідно з чинним законодавством, об’єкти соціального характеру не можуть бути власністю статутних фондів. «Батьківщина» переконана, що під час приватизації стадіон «Старт» був помилкового включений до статутного фонду Херсонського бавовняного комбінату і тому є всі законні підстави, аби вилучити стадіон з власності ХБК та передати його у власність херсонської громади.

Депутати Херсонської міської ради Станіслав Трошин та Дмитро Ільченко повідомили про те, що наступної п’ятниці відбудеться засідання мандатної комісії Херсонської міської ради, на якій буде розглядатися дане питання. До обговорення може долучитися кожен.