Більшість аптек Херсонщини зупинили роботу

2 года назад 0

У Херсонській області та самому обласному центрі припинили працювати близько 90% аптек. За словами голови правління КримSOS Дениса Савченка, ситуація з медикаментами у регіоні складна.

Окремі аптечні мережі не планують продовжувати роботу на окупованій території:

“Ліки наразі везуть з окупованого Криму та рф – і продають з багажників авто на місцевих ринках, вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою. Величезна проблема з препаратами для серця та від тиску”, – говорить Денис Савченко. 

Дуже важко зараз вагітним жінкам. Вони не мають змоги придбати необхідні медикаменти та аптечні товари, які використовуються під час та одразу після пологів. Раніше ці препарати були у вільному доступі.

Суттєві проблеми із забезпеченням дитячими ліками, особливо із жарознижувальними:

“Ліки для дітей –  це ще одна велика проблема. Як власне і товари для немовлят. Фактично, навіть ті ліки, які завозять з рф та Криму можуть бути небезпечні для дітей –  бо ніхто не знає, чи це справжні ліки чи підробка”, –  зазначив голова правління КримSOS.

Серед товарів, які залишилися на полицях аптек — лише лікарські трави, чаї, зубні пасти, окремі косметичні вироби та дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати. 

Ціни ж на медикаменти загалом зросли у 3-5 разів.