Bloomberg: Рінат Ахметов подвоїв свої статки у 2021 році

2 года назад 0

Рінат Ахметов у 2021 році збільшив свої особисті статки на 55% або на 4,14 мільярдів доларів США. Про це свідчать дані Bloomberg Billionaires Index.

Таким чином, Ахметов став єдиним представником України в рейтингу від Bloomberg. На початок січня в рейтингу 500 найбагатших людей планети український олігарх посідає 190 місце зі статками $11,7 мільярдів. 

“Найбагатша людина України володіє Систем Кепітал Менеджмент, найбільшим промисловим конгломератом країни. Маріупольська компанія інвестує в металургію, видобуток корисних копалин та енергетику. Він володіє енергетичною компанією ДТЕК і контролює 71,2% акцій Метінвесту, найбільшого виробника сталі в країні”, – вказано у профайлі Ахметова на Bloomberg.

За підрахунками агентства, статки Ахметова можна порівняти з 0,0558% ВВП США, на свої гроші він може купити 6,4 млн унцій золота або 150 млн барелів нафти.

на фото: динаміка статків Ахметова у 2021 році

Першу сходинку в рейтингу Bloomberg займає Ілон Маск зі статками в 304 млрд доларів. Другий – засновник компанії Amazon Джефф Безос (196 млрд доларів США). Замикає трійку лідер рейтингу Бернар Арно – президент Louis Vuitton Moët Hennessy з показником 177 млрд доларів.