Бюджетна комісія Херсонської облради до сесії готова

6 лет назад 0

3 жовтня відбулося 33-тє засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів під керівництвом депутата обласної ради Павла Філіпчука.

Депутати одноголосно підтримали виділення грошей для КЗ «Херсонський обласний протитуберкульозний диспансер». Там терміново необхідний ремонт даху та внутрішні оздоблювальні роботи боксів. Крім того, не викликала у депутатів розбіжностей у думках і необхідність профінансувати комунальний заклад «Таврійський навчально-реабілітаційний центр». За словами директора закладу, там зараз навчаються 200 дітей в тому числі із розумовими вадами, більше 80 з них – інваліди. Деякий час тому керівництво центру отримало низку зауважень від МНС: потрібно було терміново привести в порядок пожежну безпеку будівлі. Депутати тоді відразу виділили кошти на усунення недоліків, але, зважаючи на обмежений ресурс, грошей на все не вистачило. І тепер члени комісії «додали» кошти, яких бракувало на остаточне виправлення зауважень від МНС.

В цілому більшість питань були підтримані, але «відкладені» на майбутній фінансовий рік через об’єктивну нестачу коштів у поточному періоді.

«Більшість комунальних установ і служб вимагають постійної фінансової підтримки: для оновлення матеріальної бази, утримання будівель і колективів, проведення заходів. Однак надходження до бюджету впали, тому перевиконання, яке б можна було розподіляти, за підсумками 9 місяців немає. Таким чином, всі питання, які ми сьогодні підтримали, тим самим «пообіцявши» профінансувати в наступному році, будуть внесені у формування бюджету області на 2019 рік» , – прокоментував підсумки засідання голова комісії Павло Філіпчук.

Всього порядок денний складався з 29 питань, 4 з яких буде винесено на обговорення сесії облради.