Чаплинська громада створює коворкінг-центр. Залишилося зрозуміти як це буде працювати

3 года назад 0

У Чаплинській теріторіальній громаді триває робота над створенням Центру розвитку молодіжного та соціального підприємництва — коворкінг-простору.

Наприкінці травня Чаплинська селищна рада отримала останню поставку обладнання в рамках проєкту від програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Всього отримано меблів, обладнання та техніки на суму 1,52 млн грн.

Наразі рада займається ремонтними роботами приміщень селищного будинку творчості дітей та юнацтва, де буде розміщено Коворкінг-центр.

Справка: Coworking — це оренда робочого місця в загальному робочому/офісному приміщенні, яке може бути виконано в різному стилі від класичного офісного, до лофт, модерн і т. д. В такому приміщенні є все необхідне для роботи за комп’ютером: столи, стільці, бездротовий інтернет і т. д. Як правило тут орендують місця для роботи за комп’ютером, так звані фрілансери.

Центр підтримки та розвитку молодіжного підприємництва Чаплинської ОТГ буде включати створення та облаштування відкритого Коворкінг-простору для усіх бажаючих мешканців громади, як частину відкритого молодіжного простору, а також місце для проведення тренінгів по започаткуванню та розвитку бізнесу для молоді, підприємців, фермерів, бажаючих мешканців та проведення різноманітних майстер-класів, навчальних тренінгів і семінарів.

Залишається законне питання: чи набереться в чаплинській громаді достатня кількість іноваційно-націлених молодих колективів. І, як деяка кількість інших так званих «парадних проектів приміщення» під кворкінг » будуть створені і закриті під ключ, до приїзду високих комісій.

За матеріалами "Таврійські вісті"