Через негоду на півдні України армія РФ почала активніше застосовувати балістичні ракети – Наталія Гуменюк

6 месяцев назад 0

На півдні України російські війська почали активніше використовувати балістичні ракети. Скоріше за все, це пов’язано з негодою. Водночас за минулу добу вони випустили понад 40 КАБів вздовж лінії фронту на півдні.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Балістична ракета – це тип ракети, яка летить по балістичній траєкторії, тобто перебуває в некерованому русі. Це одна з найскладніших цілей для систем ППО.

“Використання балістики дійсно активізувалося. Скоріш за все, це пов'язано з підтриманням рівня напруження на той період, поки немає змоги завдавати ударів і тиснути більш потужно, оскільки негода на нашому боці. І це суттєво відбивається на роботі розвідки й артилерії”, – сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, військові фіксують зменшення артилерійських обстрілів й активності тактичної авіації на півдні, в тому числі й через зміну погодних умов. Але російські військові намагаються за один виліт застосувати якомога більше КАБів, щоб завдати руйнівних ударів.

“Проте минулої доби дійсно була штормова погода і вітер дуже сильний, і грозове попередження, ворог усе одно примудрився випустити понад 40 КАБів у напрямку нашої зони відповідальності вздовж лінії фронту”, – повідомила речниця.

Також Наталія Гуменюк поінформувала, що на деяких ділянках вдалося відкинути мінометні розрахунки на таку відстань, що “вони вже не можуть дошкуляти місцевим на правому березі”. Але залишається загроза FPV-дронів, ударних дронів типу “Ланцет” та інших БПЛА, з яких армія РФ скидає осколкові боєприпаси. Окрім того, залишається перевага РФ у тактичній авіації. 

Раніше ми писали, що імовірно, ЗСУ атакували бази росіян на Арабатській стрілці в Херсонській області. Окупанти стверджували, що збивали ракети. 

А у “ВВС Україна” повідомляли, що ЗСУ зайняли плацдарм на лівобережжі Херсонщині й почали переправляти туди військову техніку.