Чи будуть херсонці брати участь у Всеукраїнському опитуванні «5 запитань від Президента»?

4 года назад 0

«5 запитань від Президента». 25 жовтня, у день голосування відбудеться загальнонаціональне опитування. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський та зазначив, наразі парламент готується закріпити даний механізм на законодавчому рівні.

Інші 4 запитання стосуються створення вільної економічної зони на Донбасі, скорочення кількості народних депутатів до 300, легалізації канабісу в медичних цілях і використання Будапештського меморандуму для відновлення територіальної цілісності України. Ініціатива президента викликала чимало обговорень серед експертів та громадських організацій. Що думають з цього приводу херсонці?, -дізнавалася наша знімальна група.

Всеукраїнське опитування під час місцевих виборів проводитимуть волонтери. Вони стоятимуть біля виборчих дільниць у накидках з написом «5 запитань від президента». Виборцям наддаватимуться анкети для самостійного заповнення, які потім необхідно буде опустити в спеціальні бокси. Увесь процес контролюватимуть регіональні координатори, а респонденти відповідатимуть лише за власним бажанням.

Також зазначимо, що у Комітеті виборців України наголосили – проведення всенародного опитування в день голосування не передбачено Виборчим кодексом України. В свою чергу, в Офісі президента зазначили, що це не референдум, тому опитування не матиме прямих юридичних наслідків