Чи зреагує влада Херсона на наказ Павла Розенко за тарифи?

7 лет назад 0

Сьогодні о 10:00 в Херсонській міськраді відбудеться позачергове засідання сесії. Депутати підіймають питання про заборону підняття тарифу на проїзд у маршрутках з 3 грн, до 5. Але ж чи «рак на горі свисне?».

Віце-прем’єр-міністр  України Павло Розенко доручив Мінінфраструктури та місцевим органам влади приймати жорсткі мірі реагування на необґрунтоване підвищення тарифу на пасажирські перевезення.

«Дехто на підвищенні мінімальної зарплатні до 3200 грн вирішив заробити і під соусом підвищення мінімальної зарплатні почали підвищувати ціни. Особливо гостро в цьому плані питання стосується вартості міських та міжміських пасажирських перевезень в маршрутних таксі» , — цитує Розенко прес-служба уряду.

За словами Розенко, таке підвищення цін – шахрайство, пише ПЛ.

«Підвищення мінімальної зарплатні ні в якому разі не є підставою для підвищення цін. Тому, в цьому випадку, Мінінфраструктури, спільно з місцевою владою та організаціями профспілок та роботодавців мають моніторити ситуації з підвищенням тарифів та приймати жорсткі міри реагування на такі факти – аж до позбавлення ліцензій », — зазначив віце-прем'єр-міністр.

Та чи зреагує на таку заяву херсонська влада?