Чоловіка, який очолив податкову службу Херсонської області при окупантах, визнали винним у колабораціонізмі

7 месяцев назад 0

22 вересня 2023 Малиновський суд Одеси ухвалив вирок, яким визнав винним у колабораціонізмі жителя Херсонщини.  Чоловік обійняв окупаційну посаду в. о. начальника податкової служби Херсонської області.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

На псевдопосаді чоловік організовував роботу фейкового органу, брав участь у публічних заходах організованих окупаційною владою, де закликав представників юросіб та фізичних осіб-підприємців перереєструватися за російським законодавством, відкривати рахунки в підконтрольному РФ банку.

Суд призначив йому покарання — 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Він не може обіймати посади в органах держвлади строком на 15 років. 

Нагадаємо, колишнього лікаря обласної лікарні Херсона Володимира Харлана судитимуть за фактом пособництва державі-агресору. Йому загрожує від 10 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Повідомили про підозру Андрію Гропянову в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. При окупантах він очолив Херсонський професійний ліцей зв’язку та поліграфії. Зараз чоловік утримується під вартою.