Чому херсонці чують більше вибухів, ніж кількість обстрілів у зведенні ХОВА?

7 месяцев назад 0

Читачі Медіаплатформи “Вгору” питають, як рахують обстріли Херсона? Чому в офіційному щоденному ранковому зведенні від місцевої та обласної влади статистика набагато менша, ніж кількість “прильотів”, які вони чують?

Як зазначив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін під час прессконференції 29 вересня, ХОВА “прильоти” не рахує. Кількість обстрілів з боку росіян і кількість снарядів, випущених по цивільних об'єктах, рахують військові, поліція і державна служба з надзвичайних ситуацій. Уся ця інформація акумулюється у коменданта гарнізону. А він вже щоранку передає її місцевим органам влади для оприлюднення. Така процедура діє в усіх населених пунктах і не лише в Херсоні.

Комендант Херсонської області підполковник Олександр Третяк зі свого боку роз’яснив, чому херсонці чують більше вибухів, ніж повідомляється в зведеннях.

По-перше, обстріли рахують за добу з 00 години до 00 години. Тобто те, що чули сьогодні вночі пізніше цього проміжку часу або під ранок, у цю статистику не входить. Його врахують у зведенні наступного дня.

По -друге, херсонці часто чують не лише “приліт”, а ще й “виліт” з лівобережжя. Бо і відстань мала, та ще й луна по воді долітає.

І третє, головне, — у зведенні недарма вказується кількість обстрілів і кількість снарядів.

Бо обстріли — це артилерійські, мінометні, або авіаційні удари одночасно впродовж до 15 хвилин в одну місцевість. Це може бути  квартал, або кілька кварталів, які щільно накривають вогнем. Чому до 15 хвилин? Бо після того росіянам треба вже перезаряджатися.

А що  конкретно та скільки прилетіло  під час тих обстрілів  — це  вказується вже там, де йдеться про кількість снарядів.

Це єдиний загальнодержавний алгоритм підрахунку та обліку обстрілів  незалежно від регіону.