Ціну на газ мешканцям Херсонщини запропонували 55 газопостачальних компаній

3 года назад 0

Жителям Херсонщини можна обрати будь-якого українського постачальника, який має відповідну ліцензію. Станом на ранок 1-го січня 2021 року свої пропозиції щодо ціни на січень 2021 року пропонують 55 газопостачальних компаній.

Ще близько 10 постачальників досі цього не зробили. Хоча газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість палива за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього.

Отже, найнижчу ціну на січень заявила компанія «Газ АП»: 6,99 грн за кубометр. Це на 66 коп більше за грудневий показник.

Лише на 6 коп вища пропозиція компанії «Megawatt». За кубометр палива в січні постачальник просить 7,05 грн. Це на 1,1 грн більше в порівнянні з груднем.

Далі йде «Агросинтез Трейдінг», який виставив ціну в 7,08 грн за кубометр (у грудні ціна була 5,95 грн).

«Енергетичні ресурси України» пропонують газ по 7,11 грн за кубометр.

Ціна «Асканія Енерджи» – 7,20 грн за кубометр.

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» пропонує паливо в січні по 7,22 грн за кубометр. Це на 89 коп більше, аніж у грудні.

Ціни решти постачальників коливаються в діапазоні 7,39 – 10,8 грн за кубометр.

Одразу на 1,56 грн на кубометрі підняла ціни компанія «Енера» (Енера Суми, Енера Чернігів, Енера Схід і Енера Вінниця). Її пропозиція на січень – 8,82 грн за кубометр.

На цілу гривню свою ціну підняла «Торгова електрична компанія». Газ у неї в січні коштуватиме 9,8 грн за кубометр.

Ще вищі ціни – в низки регіональних газзбутів, афілійованих з облгазами, які постачають газ більшості споживачів у відповідних регіонах. Їхні пропозиції коливаються від 9,88 до 9,93 грн за кубометр.

Але найвищу ціну на січень запропонувала компанія «Львівенергозбут»: 10,8 грн за кубометр.

Список пропозицій газопостачальних підприємств у січні 2021 року (ціни вказані з ПДВ, але без урахування вартості розподілу. Адже за доставку газу споживачі сплачують облгазам напряму).