Cтратегічні цілі росії зазнали поразки

2 года назад 0

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що «наразі російські стратегічні цілі зазнали поразки» в Україні, цитує його CNN.  

«Українці продемонстрували неперевершену тактичну майстерність, і вони продемонстрували неперевершену волю воювати, боротися за власну країну, боротися за свою свободу», — сказав Міллі 8 березня на прес-конференції з міністром оборони США Ллойдом Остіном  у Рамштайні, Німеччина. 

Міллі також сказав, що Росія «зазнала поразки» у своєму наступі, який почався в квітні після її невдач на початку вторгнення. «Їхні оперативні цілі в цьому наступі не були успішними. Вони не оволоділи всім Донбасом, а лише перетнули Дніпро на півдні в районі Херсона». Генерал  вважає, що поки ще занадто рано повноцінно оцінювати новий наступ України під Херсоном. 

«Україна ефективно використовує свій вогонь для формування наземного маневру, вони продовжують свій наступ». 

Міллі також певен, що просування українських сил під Херсоном було «стабільним» і «навмисним». «Я б охарактеризував це як дуже цілеспрямовану наступальну операцію, яка відкалібрована для встановлення умов, а потім — досягнення цілей». Міллі також заперечив, що українська армія перенапружена, борючись з Росією від Харкова на півночі до Херсона на півдні.

«Вони продовжують боротьбу. У них є сили для цього, і ми побачимо, як це вийде», — сказав Міллі.