Депутат Каховської райради від “ОПЗЖ”, став заступником окупаційного «міністра» на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Депутат Каховської районної ради Херсонської області, представник «ОПЗЖ», 48-річний Олексій Скопіч перейшов на бік окупаційної влади та став заступником “міністра агропромислового комплексу та продовольчої політики”.

Про це, з посиланням на окупаційні канали та власні джерела, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповіли ЦЖР мешканці лівобережної Херсонщини, Скопіч ще у 2022 році добровільно перейшов на бік окупантів. Спочатку він очолив окупаційне управління земельних ресурсів Херсонської області. На посаді заступника “міністра агропромислового комплексу та продовольчої політики” чоловік відповідає за незаконне оформлення землі та іншого майна аграріїв області за законодавством РФ.

За інформацією центру, Олексій Скопіч народився в селі Червоноблагодатне Горностаївської громади. У 2003 році закінчив Одеський державний аграрний університет за спеціальністю «Землевпорядкування та кадастр», у 2011 році – Одеський регіональний інститут державного управління Академії державного управління при Президентові України. 

Зазначається, що з березня 2011 року по березень 2014 року він очолював Великолепетиську районну державну адміністрацію. Скопіч керував районною організацією Партії регіонів у Великій Лепетисі, був членом партії «Опозиційний блок». У 2020 році був обраний депутатом Каховської райради від «ОПЗЖ».

На президентських виборах 2019 року Скопіч на окрузі №184 був довіреною особою кандидата Олександра Вілкула, який зараз очолює військову адміністрацію Кривого Рога Дніпропетровської області, йдеться в дописі.

Нагадуємо, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутата Каховської районної ради за фактом колабораційної діяльності.

СБУ 14 листопада повідомила про підозру в колабораціонізмі 56-річному Сергію Грішину в тому, що він став окупаційним міністром туризму Херсонської області.