Депутат Каховської райради від партії “Нам тут жити” Ігор Дикуха підозрюється в колабораціонізмі

8 месяцев назад 0

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату Каховської районної ради VIII скликання від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Ігорю Дикусі, 21 червня 1960 року народження. Йому загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.

Про це йдеться в тексті підозри.

За даними слідства, 19 вересня 2022 року Дикуха обійняв посаду “Начальника отдела организации, регулирования рыболовства Департамента рыболовства и аквакультуры Министерства сельского хозяйства и рыболовства Херсонской области” в незаконо створеному росіянами органі влади.

Зазначається, що в окупаційній установі, він виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Раніше писали, що 8 квітня 2023 року, Ігор Дикуха перейшов на бік окупантів та допомагає російським загарбникам розграбовувати підприємства Херсонщини. 

Служба безпеки повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни начальнику інженерно-технічного відділення ОМОН «Беркут» Головного управління Росгвардії по Криму та Севастополю, 37-річному Квартнику Пилипу Олександровичу. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі. Причетний до викрадення мера Голої Пристані

Також, СБУ 31 серпня заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності двом очільникам окупаційного «Міністерства природних ресурсів, екології та рибальства» Херсонської області – 47-річному Карену Барсегяну та 41-річному Миколі Бистрянцеву. Їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.