держдума рф ратифікувала договір про «приєднання» тимчасово окупованих територій України до росії

2 года назад 0

Сьогодні, 3 жовтня, держдума рф ратифікувала договір про "приєднання" до росії тимчасово окупованих територій України: так званих "днр" і "лнр", Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на російські змі. 

Під час засідання виступав міністр закордонних справ росії сергій лавров.

"Президент підписав з ними відповідний договір, який уже перевірив Конституційний суд. Договір передбачає утворення нових суб’єктів рф — це "днр", "лнр", Херсонську область, Запорізьку область. Вони мають право отримати громадянство рф. Від імені президента прошу ухвалити відповідні законопроєкти".

Рішення ухвалили одноголосно.

Депутат держдуми павло крашенінніков заявив, що "кордони "лнр" і "днр" будуть визначатися відповідно з конституціями "днр/лнр" на день прийняття суб’єктів до складу рф".

"Межі території Запорізької області визначаються адміністративними межами Запорізької області, які існують на день прийняття області до рф. Що стосується Херсонської області, то її кордони визначаються адміністративними межами області до яких були включені Олександрівський і Снігурівський муніципальні округи, а також Снігурівський район Миколаївської області", — додав крашенінніков.