Діджитал проти корупції: Колихаєв з експертами розробив проект «СМАРТ СІТІ ХЕРСОН»

4 года назад 0

Це відео 2016 року. Довжелезні черги та безліч годин очікування. З такою ситуацією добре знайомі всі, хто відвідав у Херсонський ЦНАП. Олена та Галина звернулися до центру надання адміністративних послуг, аби отримати довідки про склад родини. Однак лише на один документ чекають вже кілька днів.

А це вже 2018 рік. Галас, штовханина та нецензурна брань на вході до Херсонського міського відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб. Щоб прописатися, виписатися чи змінити фото у паспорті люди займуть чергу о 4 годині ранку, а талончики на прийом їм видають аж на два місяці наперед.

Спроби вирішити проблему були. Зокрема, завдяки наполегливості громадських активістів херсонський ЦНАП приєднався до всеукраїнської електронної системи IGOV. Однак на практиці виявилося, що розібратися в існуючій системі було проблематичним.

Ефективно, інноваційно та безпечно. Зробити місто комфортним та зручним для громадян реально. Все що потрібно – створити єдиний портал херсонця з інформаційним блоком і всіма міськими сервісами, розміщеними на одній платформі. Про це під час комунікаційного майданчику з діджіталізації розповів народний депутат України, лідер політичної партії «Нам тут жити» Ігор Колихаєв