Директорці Томинобалківського ліцею на Херсонщині повідомили про підозру в колабораціонізмі та пособництві РФ

9 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру директорці Томинобалківського ліцею Білозерської селищної ради Інні Поліщук в колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Їй загрожує ув’язнення на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, влітку 2022 року під час тимчасової окупації Білозерської громади 59-річна Інна Поліщук стала директоркою Томинобалківського ліцею Білозерської селищної ради та перереєструвала захоплений навчальний заклад в органах окупаційної адміністрації.

Жінка впроваджувала стандарти освіти РФ, організовувала освітній процес за російськими підручниками, займалася добором працівників та учнів, ідеться в дописі.

Нагадаємо, окупаційною директоркою Новокаховського професійного електротехнічного ліцею на Херсонщині стала 61-річна Ганна Сакевич. У захопленому закладі вже оголосили набір абітурієнтів на новий навчальний рік.

Колишню директорку ліцею в селі Микільське Дар’ївської громади Херсонської області Оксану Кривенкову засуджено до трьох років позбавлення волі та на 15 років заборонено обіймати посади в закладах освіти незалежно від типів та форм власності.