Діти учасників АТО відпочили у Грузії

6 лет назад 0

Завдяки соціальному проекту "Діти просять миру", 20 дітей (6 — із Херсона) із сімей учасників бойових дій на Сході України та волонтерів, цьогоріч відпочивали у Грузії. 20-денні канікули організовані спільно з Урядом Аджарської АР Грузії, Консульства Грузії в Одесі, Посольства України в Грузії. Підтримку надавали також Благодійний фонд "Аліло-2015" (Батумі), Центр демократичного розвитку молоді "Синергія" (Одеса), Грузинський культурно-освітній центр "Іверія" (Одеса), компанії "ORBI GROUP" та "YanAir".

Дітлахи мали змогу більше побачити Грузію, дізнатись про історію, культуру та традиції країни, видатних грузинських діячів.

У рамках візиту було організовано екскурсії до Батумського археологічного музею, бульварних пам'яток, McDonalds, парк "Співаючих скульптур", "Цицинатла", парк "Мтіралі", "Парк Чорноморської арени", Ботанічного саду. Також діти мали змогу відвідати водопад Також діти мали змогу, Свято-Троїцький монастир, водопад Махунцеті, шоу дельфінів, скуштувати страви грузинської кухні, відпочини на морському узбережжі міста Кваріаті та багато іншого.

Українські діти разом з дітьми ветеранів війни Грузії вшанували пам’ять Шіндіських героїв, які загинули за незалежність та територіальну цілісність Грузії під час російсько-грузинської війни в серпні 2008 року.

На Батумському бульварі відбувся спільний українсько-грузинський концерт, де виступали діти з числа делегації. Також провели товариський футбольний матч між грузинськими та українськими дітьми.

Тепер Херсон готується приймати на відпочинок гостей із Грузії.

Херсонська міська рада