Дніпровські рятувальники спільно з органами влади провели рейд

6 лет назад 0

12 грудня працівниками Дніпровського районного відділу м. Херсона обласної ДСНС разом з Наддніпрянським селищним головою, спеціалістом Дніпровської районної ради м. Херсона та представником комунального підприємства " Світоч" проведено профілактичний рейд з пожежної безпеки у селищі Інженерне.

Основна увага була приділена мешканцям, які для обігріву помешкань користуються пічним опаленням. Їм детально звернули увагу на виявлені недоліки, а саме те, що деякі печі та груби містять тріщини, вказали, що не слід впритул до них розміщати домашні речі, адже ті можуть загорітися. Нагадали, що перед топкою обов’язково має бути встановлений металевий лист, про необхідність чистки димоходів від сажі.

Була проведена робота з громадянами, які свідомо порушують правила пожежної безпеки, наражаючи на небезпеку не лише себе, а й сусідів, оскільки залишають електронагрівальні прилади без нагляду, користуються пошкодженими розетками, вимикачами, а своє житло захаращують різноманітним мотлохом.

Також рейдівці нагадали мешканцям правила облаштування святкової ялинки, правила користування піротехнічними виробами.

Профілактичний захід проведено з метою запобігання виникненню пожеж у домівках громадян саме по причині зневажливого ставлення до вимог пожежної безпеки, недбалості по відношенню до вогню.

ГУ ДСНС України у Херсонській області