До Кочубеївської громади доставили шифер, аби відремонтувати дахи будинків

8 месяцев назад 0

До Кочубеївської територіальної громади доставили 428 листів шиферу.

Медіаплатформі “Вгору” очільниця Кочубеївської громади Людмила Костюк розповіла, що його використовуватимуть для відновлення осель, пошкоджених обстрілами росіян.

За її словами, поки неможливо визначити, на яку кількість будинків вистачить шиферу.

“Точно на скільки будинків вистачить шиферу не можна сказати, бо різні пошкодження. Усе залежить від їхньог розміру, тобто якщо весь дах перекривати, то це приблизно потрібно 70 листів, але є такі житлові споруди, де пошкоджено осколками декілька шиферів”, – додала Костюк.

Також вона зазначила, що люди подають заяви, комісії обстежують та складають акти, згідно з якими людина отримує допомогу матеріалами. 

Цим питанням займається комунальне підприємство громади. 

“До цієї установи надходить допомога з різних джерел: від інших громад, благодійних фондів, у цьому випадку шифер надав ХОКАРС, та потім видається людям або волонтерам, які допомагають ремонтувати будинки”, – сказала очільниця.

Фото зі сторінки голови Бериславської РВА

Нагадуємо, в Орлівці Кочубеївської громади на Херсонщині встановили обладнання для очищення води в одному з освітніх закладів, що має проблеми із централізованим водопостачанням. Також громада отримала мініекскаватор 2023 року випуску з повним комплектом обладнання. Нову техніку використовуватимуть для ліквідації наслідків російської агресії.