Двоє поранених, один загинув, деякі села без води і світла вже 20-й день, — про ситуацію у т.о. Музиківській громаді на Херсонщині

2 года назад 0

В окупованій рашистами Музиківській громаді щонайменше 16 постраждалих домоволодінь (7 Східне (1 майже знищене), 6 Загорянівка, 2 Музиківка, 1 Висунці). Поранених двоє. Одна людина зі Східного, інша постраждала на Висунцях. Загинув один місцевий мешканець — підірвався на міні на Висунцях.

Про ситуацію повідомляє у Facebook секретар Музиківської СТГ Людмила Погрібна.

Також у громаді: вбито дві корови, виявлено 8 нерозірваних снарядів (це без обстеження полів). 

Окупанти понищили та позабирали техніку місцевих фермерів та підприємств. Поводять себе агресивно та непередбачувано. Ходять по хатам та шукають АТОшників /дезертирів/ сільського голову… — легенди різняться.

Вночі "патрулюють" на віджатих автомобілях. Вчора зняли прапори на старостаті та ясла-садку в с. Східне.

В Музиківці останні дні було чути автоматні черги і в центрі, і колишній фермі √3.

Частина магазинів, не зважаючи на ризики,  відновила свою роботу хоча в обмеженому варіанті (Східне, Музиківка, Висунці). Також доставку продовольства організовують приватні особи. 

Музиківських ліцей планує з понеділка відновити дистанційну форму навчання. Вчителі мають підібрати оптимальний формат уроків з врахуванням часткової відсутності електроенергії та інтернету. 

В амбулаторії в наявності препарати для надання першої допомоги, частково інсулін. Є потреба в ліках для зниження тиску та гормональні препарати (щитовитка).

Мірошниківка, Висунці, Музиківка (частково) зі світлом. Східне, Загорянівка (Шкуринівка) без світла і води вже 20 день. Ситуація критична.

Сільський голова кожного дня проводить перемовини з Херсонобленерго щодо відновлення енергопостачання та з Укрпоштою щодо доставки пенсій та інших соціальних виплат  в усі села громади