“Дуже багато звернень, дуже мало ресурсів”. Директор ХОКАРС про потреби служби

7 месяцев назад 0

На сьогодні для деокупованої частини Херсонської області потрібно 571 тисяча листів шиферу. У служби наразі є лише 12 тисяч.

Про це повідомив директор Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби Максим Курчик під час прямого ефіру Медіаплатформи "Вгору".

“І грошей на закупівлю такої великої кількості шиферу в нас немає”, – додав Курчик.

За його словами, є ще одна проблема: на території України працює лише один завод, який виготовляє шифер.

“Аби виготовити потрібну кількість листів на Херсонщину, заводу треба на це пів року й щоб він працював тільки на нас, і щоб ми могли купити”, – зазначив директор.

Зокрема, подібна ситуація з іншими позиціями, а саме ОСБ, цвяхи, піна, плівка, якою можна тимчасово закрити дахи та інші матеріали.

“Дуже багато звернень, дуже мало ресурсів на це”, – розповів Максим Курчик.

Крім того, він додав, що громади мають гроші та деякі потреби можуть закрити власними силами.

“У мене десь до 10 звернень кожного дня щодо різних матеріалів. Я не можу і не маю такої можливості, наша організація вона обласна, ми маємо забезпечувати всіх, але обласний бюджет не має таких можливостей. Тому громади мають трошки теж про себе подумати, про своїх мешканців і самі собі закуповувати ті матеріали, які їм необхідні”, – зазначив Курчик.

Читайте в матеріали журналістки Медіаплатформи “Вгору”, про те, які роботи виконують фахівці ХОКАРС, хто може отримати допомогу, і як оформити заявку.

Про зміни, які сталися в соціальній сфері після звільнення правобережної Херсонщини, журналістка “Вгору” Ганна Щидловська поговорила з Іриною Сербул.

Як працює бригада "Херсонміськсвітла" у звільненому Херсоні дивіться у відеосюжеті “Вгору”.