Ексголова окупованого села Коробки на Херсонщині розграбував садок і працює в агентстві нерухомості

8 месяцев назад 0

Анатолій Акименко, колишній голова села Коробки Каховської громади на Херсонщині втік до окупованого Криму та влаштувався на роботу спеціалістом у сфері нерухомості. Перед цим він встиг розграбувати сільський дитсадок.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зазначається, що днями в групі з продажу та оренди житла в тимчасово окупованій Євпаторії з’явилось оголошення Анатолія Акименка, де написано, що він спеціаліст у сфері нерухомості євпаторійського ООО «ДомХит”.

Як розповіли ЦЖР мешканці села Коробки, перед своїм переїздом до Криму Анатолій Акименко розграбував місцевий дитсадок.

«Вантажівками вивозив килими, меблі, навіть тюлі з дитсадка – все, що тільки зміг вивезти», – сказали мешканці села.

Зокрема, за їх словами, дитячий садок лише перед війною оновили.

Крім того, Анатолій Акименко був незаконним головою села Коробки майже рік. “Разом із ним з російськими окупантами співпрацював його брат Дмитро Богомолов. Вони знімали в селі українську державну символіку, проводили минулого року «референдум» і возили на продаж нелегальне пальне з Криму”, – йдеться в дописі.

Раніше писали, що жительку села Коробки Наталію Приладишеву, вчительку початкових класів, яку разом із донькою ще до повномасштабної війни вигнали з роботи за аморальну поведінку, призначили директоркою школи в селі Архангельська Слобода.

Також на лівобережжі Херсонщини окупанти розміщують експозиції на тему нібито Другої світової війни. Так вони розвивають мілітарну культуру серед підлітків і на цій хвилі виправдовують загарбницьку війну РФ проти України.