Фінляндія готується закрити кордон для російських туристів

2 года назад 0

Учора, 21 вересня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, зустрічаючись із фінським колегою Пеккою Хаавісто, закликав Фінляндію закрити кордон із росією.

І реакція  не забарилася. Засоби масової інформаціїї вже цитують главу  МЗС Фінляндії.

«Фінляндія не хоче бути транзитною країною, навіть для росіян з шенгенськими візами, що видаються іншими країнами. Ми хочемо взяти під контроль цей трафік. Сьогодні ми вирішили розпочати підготовку національного рішення про те, як ми можемо обмежити або повністю запобігти цьому туристичному потоку», — сказав міністр.

Він також повідомив, що країна звернулася до Європейської комісії за рекомендаціями щодо пропуску росіян на територію ЄС, «але не можна гарантувати, що цей крок станеться дуже швидко».

«Не існує ані моральної, ані етичної основи в тому, що в той час як росія веде війну проти України, подорожі росіян на відпочинок або канікули у Фінляндію чи інші частини Європи продовжиться як зазвичай», – сказав фінський міністр.

Лишається нагадати, що коридорчик, яким росіяни все ще протискуються в Євросоюз стає дедалі вужчим.  Литва, Латвія, Естонія та Польща вже заборонили в'їзд громадян рф з туристичними шенгенськими візами, виданими, зокрема, і в інших країнах ЄС.

А 12 вересня вступило в силу рішення Ради ЄС, яке призупинило  угоду про спрощення візового режиму з рф.