Фіскали Херсонщини пильнують курортні зони

6 лет назад 0

Незвичайно тепла весна та спекотний початок літа дозволили громадянам цьогоріч розпочати сезон відпочинку раніше, ніж зазвичай. Аби відвідування Чорного та Азовського морів залишили у туристів лише приємні враження, а наступного року вони теж бажали відпочити у більш комфортних умовах саме на Херсонщині, в області створено робочу групу. До її складу ввійшли представники Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, Головних управлінь Держпродспоживслужби, Держпраці та Національної поліції у Херсонській області, Департаменту економіки та Департаменту соціального захисту населення. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Наразі у курортних зонах Херсонської області бізнесмени вже активно приймають відпочивальників. Тож свою діяльність представники робочої групи розпочали з відвідування об’єктів торгівлі, відпочинку та надання послуг у селі Залізний Порт. У місцях масового відпочинку населення на узбережжі бізнесменів інформували про сплату туристичного збору та майнових податків, роз’яснювали необхідність дотримання вимог чинного законодавства щодо відкриття та функціонування розважальних закладів, об’єктів торгівлі, легалізації виплати заробітної плати та найманої праці, забезпечення відповідних надходжень до бюджетів усіх рівнів, порядків застосування касової техніки та ліцензування продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів.
Окрему увагу громадян та суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Новофедерівської сільської ради, зосередили на необхідності реєстрації підприємницької діяльності та декларування доходів, отриманих від надання майна в найм відпочиваючим.

Окрім того, під час зустрічі представники бізнесу отримали пам’ятки щодо роз’яснення особливостей сплати туристичного збору, екологічного податку та підробітку для неповнолітніх громадян, а саме їх права й обмеження.

Варто зазначити, що цього разу фахівці фіскального відомства мали на меті лише роз’яснювальну місію. Водночас, з метою запобігання порушень норм законодавства та забезпечення надходжень до бюджетів, у регіоні тривають перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у курортних зонах таврійського краю.