Фронтова логістика окупантів на Херсонщині знаходиться під вогневим контролем Сил оборони

9 месяцев назад 0

Сили оборони України продовжують руйнувати логістику ворога на лівому березі Херсонщини. Напередодні було потрапляння в Чонгарський міст, через який ворог постачає озброєння.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

"Робота Сил оборони спрямована на руйнування планів ворога, не руйнування інфраструктури. Ушкодження, що завдаються таким об'єктам, спрямовані на те, щоб знизити їхню пропускну активність, щоб вони не могли забезпечувати собі логістику, але ми розуміємо, що нам самим вони ще знадобляться. Тому роботу проведено філігранно”, – додала Гуменюк.

За словами керівниці окупанти знову вишукують нові шляхи в об'їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку та поповнення.

“На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу  снарядів і техніки, у зв'язку з нашою бойовою роботою”, – розповіла Наталія Гуменюк.

Також вона зазначила, що Сили оборони продовжують встановлювати вогневий контроль всіх транспортно-логістичних маршрутів, якими російські військові можуть скористатися. 

“Єдине, що може стримувати Сили оборони – наявність цивільного населення, яке вони все ж таки використовують, чергуючи автомобілі з цивільними. Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використовувати Кримський міст, вони намагаються об'їхати материковою частиною і потрапляють у заручники цієї військової техніки", — сказала керівниця пресцентру.

Наталія Гуменюк в прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” розповіла, що росіяни називають виїзд на західну частину Кінбурнської коси для виконання вогневих завдань "квитком в один кінець". Сили оборони на південному напрямку влучно і швидко відпрацьовують по окупантах. Також вона повідомляла, що на  косі окупанти використовують цивільних як “живий щит”.

За словами Гуменюк росіяни менш інтенсивно обстрілюють Херсонщину через нестачу боєприпасів.

Під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук розповів, чому Росії було вигідно підірвати Кримський міст.