Геокадастр у Херсонській області виставив на аукціон 14 земельних ділянок

6 лет назад 0

В Головному управлінні Держгеокадастру у Херсонській області затвердили серпневий перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, права оренди на які виставляються на торги. Про це повідомляє прес-служба відомства. Він налічує 14 земельних масивів загальною площею понад 788 га, переважно – для ведення фермерського господарства та товарного сільськогосподарського виробництва.

Половина – 7 земельних ділянок із переліку на площі 520,6 га, знаходяться на території Чаплинської ОТГ. Загальна стартова ціна лотів становить понад 1 млн. грн. За результатами торгів ці земельні ділянки будуть передані у комунальну власність об’єднаної територіальної громади, до бюджету якої й надходитимуть кошти від орендної плати.

Решта земельних ділянок пропонуються для оренди у Білозерському (3 масиви на 70,1 га), Верхньорогачицькому (2 на 98 га) та Генічеському (2 на 99,3 га).

Загальний стартовий розмір річної орендної плати за земельні ділянки з переліку становить близько 1,3 млн. гривень. Стартова відсоткова ставка встановлена на рівні 8% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Строк оренди – 7 років.