Голосував за “прийняття до складу рф” Херсонщини та Запоріжжя: заступнику голови держдуми рф оголосили підозру

1 год назад 0

Державне Бюро розслідувань оголосило підозру заступникові голови держдуми рф олександру бабакову. Той голосував за включення Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу російської федерації. Повідомляє пресслужба відомства.

Слідчі ДБР встановили, що депутат підтримував у голосуваннях всі злочинні рішення, пов’язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

"Результатом умисних дій російського депутата є численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні", — йдеться в повідомленні.

Також встановлено, що депутат разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній VS Energy, яка працює в Україні. В її управлінні перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві, на корпоративні права яких вже накладено арешт за клопотанням прокурорів.

У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), бабакову повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.