Громади Херсонщини не використали повністю освітню субвенцію від держави

2 года назад 0

У Херсонській ОДА в ці хвилини триває селекторна онлайн-нарада щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області за участю представників структурних підрозділів ОДА, керівників районів, тергромад та міст обласного значення.

Про стан використання освітніх субвенцій територіальними громадами області розповідала начальниця управління освіти і науки Херсонської ОДА Тетяна Юшко. За її словами й досі лишаються не використаними близько 70% коштів освітньої субвенції.

— Більшість громад розраховує, що кошти залишків освітньої субвенції перейдуть на наступний рік, — повідомила Тетяна Юшко. — І потім громади зможуть купувати щось у наступному році. Але! Якщо не приймуть змін до Бюджетного кодексу, то гроші перейдуть на наступний рік. Але якшо зміни все таки приймуть — то кошти місцеве самоврядування втратить. Тож звертаю увагу всіх керівників громад — використайте краще кошти зараз!

Натомість голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута зазначив, що всі голови громад мають забзепечити використання 100% освітньої субвенції до кінця року.
— Громади мають максимально використати гроші до кінця року, — наголосив він.