Гуманітарна комісія розглянула 39 нагальних питань

5 лет назад 0

39 нагальних питань розглянули на постійній комісії обласної ради з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності вчора, 9 жовтня.

Першочергової уваги потребувало питання щодо подальшого функціонування комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради. Згідно постанови Кабміну від 21 серпня 2019 року №800 перепідготовка педагогічних працівників зазнає чуттєвих змін. Зокрема, змінюються терміни перепідготовки та форми проведення кадрового навчання.

У зв’язку з цим, питання потребує уважного вивчення та кропіткого обрахування. Депутати звернулися до керівництва Херсонської академії неперервної освіти з проханням надати свої пропозиції та своє бачення на подальше функціонування закладу.

Також депутати облради підтримали звернення Херсонської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України щодо проведення безкоштовних медичних оглядів працівників закладів галузі освіти обласного підпорядкування. Вони доручили Херсонській обласній державній адміністрації при формуванні проекту обласного бюджету на 2020 рік передбачити видатки на проведення медичних оглядів у бюджетах закладів галузі освіти, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області.

Опрацювавши лист обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша, депутати погодили створення театральної студії для молоді, в якій громадяни віком від 18 до 70 років зможуть займатись акторською майстерністю, сценічним мовленням, сценічною пластикою, основами режисури, хореографією, вокалом. Учасники студії будуть створювати власні вистави, брати участь в заходах театру, всеукраїнських конкурсах, аматорських та професійних та професійних та театральних фестивалях, заходах.

Окрім іншого, депутати підтримали внесення змін до важливих обласних програм, серед яких: програма розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017 – 2020 роки; комплексна програма розвитку фізичної культури і спорту в Херсонській області на 2019 – 2023 роки; програма «Молодь Херсонщини» на 2017 – 2021 роки та обласна програма «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 – 2023 роки. Надали свою згоду члени профільної комісії і на розроблення проекту програми щодо запровадження обласних стипендій на 2020 – 2023 роки. Також депутати визначилися щодо доцільності продовження програм та розробки цієї програми.

Нагадаємо, вчорашнє засідання гуманітарної комісії розпочалось на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара.