Гуменюк розповіла про ситуацію на лівобережжі Херсонщини: поновлення авіаударів і зміна погоди»/>

4 месяца назад 0

Наразі кількість російських штурмів зменшилась і поновилися удари керованими та некерованими авіабомбами по плацдармах ЗСУ на лівобережжі Херсонщини, але ця активність менше ніж була до знищення російських СУ-34.

Про це повідомила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у телемарафоні “Єдині новини”.

У той час, коли російські військові шукали нові рубежі для пусків авіабомб, вони активно штурмували позиції ЗСУ на лівобережжі, зокрема застосовували піші групи та бронетехніку, додала речниця.

Окрім цього, штурмові дії окупаційних військ можуть зменшитися через погіршення погодних умов, розповіла Гуменюк.

“Російським військовим не дає спокою присутність Сил оборони на лівобережжі, намагаючись вибити українські війська вони зазнають втрат і кожного разу змушені повертатися на свої позиції”, – сказала Наталя Гуменюк.

За її словами, свої поразки на лівому березі армія РФ намагається компенсувати обстрілами інфраструктури правобережжя. Також вона хоче порушити логістику ЗСУ.

За даними Генштабу, армія РФ тричі атакувала позиції ЗСУ на лівобережжі Херсонщини та завдала авіаудару по Кринках.

Раніше Гуменюк заявляла, що на лівобережжі Херсонщини російські військові під час штурмів плацдармів ЗСУ знову почали застосовувати бронетехніку.