Херсонці отримуватимуть субсидії за новими правилами

6 лет назад 0

Херсонці активно обговорюють субсидію, а саме зміни в її наданні. Люди панікують, адже за новою постановою список отримувачів значно скоротився. Хто має право оформлювати субсидію за нововведеннями? Які правила потрібно дотримуватися, аби її отримати? На всі питання відповіла начальник Управління праці та соціального захисту населення Дніпровської ради у м. Херсон Оксана Васильєва.

«Постанова 329, яка була прийнята на весні цього року значно змінила перелік отримувачів. За нашими підрахунками, з усього міста отримають субсидію лише 25-30%. Більшість з них – люди похилого віку та офіційні працівники. Звичайно херсонці невдоволені, але більшість працюють за кордоном або неофіційно, а отже, не сплачують єдиний податок. Чому тоді держава має надавати їх родинам фінансову підтримку?» — прокоментувала Оксана Львівна.

Сьогодні не мають отримувати субсидію ті особи, які є власниками будинків понад 200 м кв., квартири понад 120 кв.м, дорогих авто, 2013-2018 років виготовлення, Також до списку потрапляють люди, які на момент призначення субсидії понад 60 днів перебувають за кордоном. Виключенням можна вважати лікування, навчання та реабілітацію.

За словами Васильєвої, бажаючі отримувати субсидію повинні також пам`ятати про повнолітніх дітей та їх родини, які зареєстровані в будинку. Якщо вони неофіційно працюють або взагалі безробітні, сенсу подаватися на допомогу не має.

Оформлення державної допомоги триває близько десяти робочих днів з моменту отримання всіх потрібних документів. 

Автор: Поліна Дайнега