Херсонка Олена Дмитрук підозрюється в держзраді за участь в окупаційних виборах на Херсонщині

6 месяцев назад 0

Власниці компанії “Херсонліфт” Олені Дмитрук заочно повідомили про підозру в держзраді та колабораціонізмі за участь у незаконних виборах на окупованій Херсонщині. Їй загрожує позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацію майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Фото зі сайту Еvocation.info

За даними слідства, 51-річна Олена Дмитрук у березні-вересні 2022 року брала участь у передвиборчих турах в окупованих Новій Каховці, Голопристанському, Генічеському районах Херсонської області від партії “Єдина Росія”. Згодом вона взяла участь в організації незаконних виборів. Публічно закликала людей до підтримки порядків та законів РФ, популяризувала владу РФ. Вона психологічно тиснула та намагалася примусити людей взяти участь у фейковому волевиявленні. 

За підтримку своєї кандидатури в депутати вона обіцяла видачу гумдопомоги та розв’язання житлово-побутових проблем людей. А також зобов’язувала громадян України отримувати паспорт РФ, ідеться в дописі.

Зараз Олена Дмитрук переховується на окупованій території, де продовжує сприяти окупаційній владі. 

За даними Еvocation.info,  2015 року Олена Дмитрук балотувалася до Херсонської міськради від партії «Опозиційний Блок». Її чоловік Микола Дмитрук – екснардеп від «Партії регіонів» та партії «Наш край», помер 2021 року.

Олена Дмитрук є власницею ТОВ «Херсонліфт». Фірма була заснована у травні 2015 року. У 2015 році фірма підозрювалася у фіктивних роботах із ремонту ліфтів, за які отримала з міського бюджету понад 1 млн грн.

Олена Дмитрук є заступницею директора «Берислав-хлібозавод». Цю посаду жінка отримала від представників окупаційної влади.

Нагадаємо, російські окупанти 19 жовтня призначили новим гауляйтером Нової Каховки на Херсонщині 45-річного Віталія Гуру. Станом на лютий 2022 рік він був старостою Дніпрянського округу Новокаховської громади.