Херсонщина отримала медичну субвенцію

5 лет назад 0

28 листопада пройшло термінове засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету і фінансів. Приводом для позачергового зібрання депутатів стало надходження медицинської субвенції з держбюджету, яку необхідно було розподілити між районами нашої області та між обласними закладами охорони здоров’я. Субвенція надійшла у розмірі 57 860 000 грн.

«Із цих коштів майже 23 мільйони було направлено місцевим бюджетам для погашення заборгованості із зарплатні в районних лікарнях, решту 33 мільйони розподілено між обласними закладами охорони здоров’я: 14 млн – гемодіаліз та придбання інсуліну для мешканців області, 19,6 млн. – заборгованість із зарплатні в обласних закладах. Крім того, 1,8 млн буде передано районним бюджетам на витрати з медобслуговування для переселенців», – зазначив голова бюджетної комісії Павло Філіпчук.


Другим питанням депутати підтримали спрямування субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в обсязі 500 000 грн міському бюджету м.Таврійськ на проведення робіт з реконструкції комплексу будівель і споруд міської лікарні.