Херсонщина передала Благодатний вогонь українцям у Криму

6 лет назад 0

8 квітня у День Воскресіння Христового, голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв передав Благодатний вогонь з Єрусалиму у тимчасово окупований Крим. Це відбулося на кордоні Херсонщини й Криму на КПВВ Каланчак. Вогонь приймав Архієпископ Кримський і Сімферопольський Климент — Єпископ Української православної церкви Київського патріархату.

"Така традиція передачі вогню вкрай вагомадля мешканців тимчасово окупованого півострова, адже для українців у Криму дуже важливо розуміти, що і їх сьогодні, і громадян України об'єднує віра, любов до власної Батьківщини й жага до свободи", — зазначив Архієпископ Климент.

У свою чергу голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв зазначив: "Ми вже третій рік поспіль передаємо цю священну Божу іскру на окуповану територію. Для нас це ще і великий духовний символ того, що ми разом з кримчанами, що українці ніколи не змиряться з тим, що частину нашої держави було нахабно анексовано. Херсонщина знаходиться на межі з територією, на якій живуть наші земляки, і ми впевнені, що наша підтримка їм потрібна", — зауважив передаючи Благодатний вогонь Андрій Гордєєв.

Благодатний вогонь з Єрусалиму було доставлено на Херсонщину вчора, 7 квітня, у ніч напередодні Великодня, коли делегація облдержадміністрації привезла його релігійним громадам Херсона з Києва. На адмінінстративній межі Херсонщини з Кримом Священний вогонь зустріли прикордонники та працівники митної служби. Архієпископ Климент разом із головою облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим благословив бійців та службовців митниці та привітав їх зі святом.

Також прикордонників і митників пригостили пасками, приготовленими з любов'ю та шаною місцевими жителями Херсонщини. В свою чергу очільник області Андрій Гордєєв наголосив, що цей день знаменний, тому що вдалося доставити священний вогонь до Криму. Цей вогонь є символом нашого єднання: «Таким чином ми ще раз підкреслили, що Крим – це Україна. Що Херсонщина завжди буде регіоном, де люди ніколи не змиряться з тим, що поряд окупована територія, і те, що кримчани, не зважаючи на ризик прагнуть незалежності. Це означає, що жага до волі та свобода в Українському Криму дуже велика».

Прес-служба Херсонської ОДА