Херсонщина відзначає День пам’яті та примирення

5 лет назад 0

Сьогодні, 8 травня, Україна відзначає День па́м’яті та примирення. З цієї нагоди у Херсоні, у парку Слави, відбулася панахида та молебень.

Присутні на заході представники обласної та міської влади, різноманітних установ та служб, пересічні херсонці та мешканці області вшанували пам’ять людей, які загинули за нашу державу у роки Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні, а також воїнів, які поклали своє життя за свободу, цілісність та незалежність України в війні, що триває на Донбасі. Крім того, люди молилися за загиблих та тих військовослужбовців, які зараз захищають Україну на Сході. За традицією присутні поклали лампадки та квіти до пам’ятника Невідомому солдату.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками відзначається в Україні 8 травня з 2015 року. Метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму. А День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні офіційно в нашій державі відзначається 9 травня з 2016 року. Це свято прийшло на заміну радянському святу “День Перемоги”, яке відзначали в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.

Фото Управління інформаційної політики ХОДА