Херсонщина відзначила День фізичної культури та спорту

5 лет назад 0

З нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту України протягом минулого тижня у місті відбулися урочисті заходи.

Зокрема, Херсонський регіональний центр «Інваспорт» провів олімпійські уроки в обласному краєзнавчому музеї для учнів ЗОШ №25 і №34 м.Херсона. Участь у заході взяли спортсмени: Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, дворазова срібна призерка ХІІІ та срібна призерка ХІV літніх Паралімпійських ігор Вікторія Кравченко, Заслужений майстер спорту України з легкої атлетики, бронзовий призер Дефлімпійських ігор 2001 року, чемпіон і бронзовий призер Дефлімпійських ігор 2005 року, чемпіон Дефлімпійських ігор 2009 року, чемпіон світу Сергій Крук.

Школярі з зацікавленістю розглянули фотоматеріали світових та європейських змагань, спортивне спорядження, в якому спортсмени змагалися на Паралімпійських і Дефлімпійських іграх.

Окрім цього, спортсмени ХРЦ організували і провели «Олімпійський урок» в загальноосвітньому НВК №11. З інтересом учасники заходу зустріли шкільних спортсменів, які представили ігрові види спорту, а також своїх товаришів – учасників чемпіонатів України з плавання і рукопашного бою Івана Вольнікова, Олександра Мунтяна та Владислава Філенка.

Завдяки цікавій програмі учні НВК не тільки ознайомилися з Олімпійськими, Паралімпійськими і Дефлімпійськими іграми, але й зацікавилися сучасним спортом, його досягненнями, провідними спортсменами.

Завершальний захід, приурочений Дню фізичної культури та спорту України, відбувся 13 вересня на площі Свободи. У рамках святкування було вручено нагороди кращим спортсменам року та посвідчення «Заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу» провідному спортсмену ХРЦ «Інваспорт» Дмитру Грицаєнку.

Справжнім подарунком до всеукраїнського свята стали нагороди спортсменки ДЮСШ №6 та ХРЦ «Інваспорт», Заслуженого майстра спорту України з плавання Єлизавети Мерешко, яка у вересні цього року на чемпіонаті світу в Лондоні (Великобританія) виборола 6 медалей (2 золотих, 3 срібних та 1 бронзову).